Přepojovací Panely

Prostředí KKI klade vysoké nároky nejen na konektory, ale i všechny ostatní prvky komunikačního systémy. Patch Panely patří samozřejmě mezi ně. Použití integrovaných Patch Panelů je prakticky vyloučeno ze dvou důvodů. Prvním je absence vyvazovací lišty pro kabely téměř u všech typů . Tím druhým a závažnějším je 100% závislost instalace na lidském faktoru. Nedostatek zkušeností, technického citu i soudnosti vede až příliš často k podobným výsledkům, jaké ukazuje následující obrázek. A jsou známy i ještě horší případy.

A jsou známy i ještě horší případy. Z toho důvodu jsou integrované Patch Panely v prostředí KKI naprosto nežádoucí.

Patch Panely používáme pouze modulární a s vyvazovací lištou určené pro metalické Jacky dle předcházejících odstavců. Doporučuji používat takové typy Jacků, u kterých je kabel velmi pevně fixován ke konektoru Vyvazovací lišta umožňuje další pevné fixovaní kabelu k Patch Panelu.

 

Dalším požadavkem na konstrukci Patch Panelu je to, aby Jack nepřečníval před čelní plochu panelu. Pokud přečnívá, je zranitelný a v případě KEYSTONE jej lze z přední strany odjistit a zatlačit dovnitř. Tudíž jde o zvýšení rizika úmyslného poškození.

Tento problém lze snadno odstranit u panelů pro Keystone použitím typu s dvojitým čelem.

 

Samozřejmě, že ani toto řešení není odolné lidské hlouposti.

 

V mnoha případech jsou v prostředí KKI potřebné modulární Patch Panely blokové konstrukce pro umístění na DIN lištu.

Vždy je potřeba dbát na robustnost konstrukce, modularitu, rozsah typů použitelných konektorů a způsob fixace a ochrany příchozích kabelů.

http://kassex.cz/

 

Zobrazený typ patří mezi nejodolnější řešení, které jsem za svou praxi potkal. Lze mu vytknout pouze jediný nedostatek. Tím je modularita po blocích. Každý zásuvný modul (může jich být až 6) je osazen pouze jedním typem konektorů z nabízeného rozsahu typů. To není vhodné pro malá řešení, kdy je vyžadována modularita po portech. Z uvedeného důvodu došlo k vývoji jiných řešení, která uvedený požadavek splní.

http://kassex.cz/