Činnost partnerů v alianci:
Vývojáři nových technologií a technických řešení pro KKI
předávají ostatním členům aliance informace o nových technologiích a technických řešeních pro KKI, přenáší poznatky z praxe do návrhu nových řešení a případně je předávají vývojovým oddělením výrobců. Provádějí ověřování funkčnosti a vlastností nově vyvinutých prvků předaných výrobci. Podílí se dle možností na všech procesech v zaměření aliance.

Univerzity
se dle svého zaměření a možností podílí v rámci akademických programů „věda a výzkum“ na ověřování funkčnosti a vlastností nových řešení, případně se podílí i na jejich vývoji. V rámci vzdělávacích procesů zavádí do vhodných studijních oborů problematiku KKI.

Vývojová oddělení výrobců
předávají nové poznatky z vývoje členům aliance. Dle možností předávají nově vyvinutá řešení k ověření funkčnosti a vlastností. Reagují na požadavky členů aliance ve směřování dalšího vývoje a využívají zpětné vazby od členů aliance pro další vývoj.

Zkušebny
Podílí se na ověřování vlastností materiálů a prvků KKI. Výsledky zkoušek předkládají členům aliance pro další posouzení aplikační vhodnosti.

Normalizační organizace
spolupracují s aliancí při přípravě norem pro oblast KKI a využívají alianci jako konzultační orgán a  zpětnou vazbu. Zapracovávají opodstatněné připomínky aliance do návrhů norem.

Legislativou stanovené organizace
spolupracují s aliancí při přípravě právních předpisů pro oblast KKI a využívají alianci jako konzultační orgán a  zpětnou vazbu. Zapracovávají opodstatněné připomínky aliance do návrhů právních předpisů.

Provozovatelé KKI – prvek KI
využívají metodik, výsledků a doporučení aliance při návrhu, realizaci a provozu KKI. Předávají poznatky z praxe členům aliance, kteří se zabývají vývojem a ověřováním nových řešení. Vznášejí podněty na směřování dalšího vývoje. Vytváří zpětnou vazbu mezi reálným provozem a vývojem. Zajištují cestou aliance pravidelné vzdělávání svých pracovníků v oboru KKI. V pravidelných cyklech nechávají provést technický audit své KKI. Veškeré nově budované KKI realizují dle metodik návrhu a realizace pro KKI vypracovaných aliancí. Návrh provádí vždy projektant s autorizací minimálně CCI-ARJ, realizaci vždy instalační firma s autorizací minimálně CCI-IJ (Critical Communication Infrastructure – Installer Junior). Nově realizovaná KKI bude před předáním uživateli podléhat auditu a certifikaci ze strany aliance.

Projektanti KKI
provádí návrhy řešení a zpracovávají projektové dokumentace v souladu s metodikou a technickými doporučeními aliance pro návrh, realizaci a provoz KKI. Takto zpracovaný projekt podléhá verifikaci. Tu provádí CCI-MAR (Critical Communication Infrastructure-Master Architekt) aliance.
Projektanti KKI dále předávají poznatky z praxe členům aliance, kteří se zabývají vývojem a ověřováním nových řešení. Vznášejí podněty na směřování dalšího vývoje. Zajištují cestou aliance pravidelné vzdělávání svých pracovníků v oboru návrhu KKI a jejich autorizaci pro návrh KKI až na stupeň CCI-ARS (Critical Communication Infrastructure-Architekt Senior). Minimální stupeň vzdělání je CCI-ARJ (Critical Communication Infrastructure-Architekt Junior).

Firmy instalující KKI pro prvek KI
provádí instalaci KKI výhradně dle projektu zpracovaného projektantem autorizovaným pro návrh KKI minimálně na stupeň CCI-ARJ a v souladu s metodikou aliance vypracovanou pro instalace KKI. Samotná instalační firma musí být aliancí autorizována min. na stupeň CCI-IJ.
Pověřený zástupce instalační firmy KKI přenáší poznatky z praxe členům aliance, kteří se zabývají vývojem a ověřováním nových řešení. Vznáší podněty na směřování dalšího vývoje. Zajišťuje cestou aliance pravidelné vzdělávání svých pracovníků v oboru realizace KKI a jejich autorizaci pro realizaci KKI až na stupeň CCI-IS (Critical Communication Infrastructure- Installer Senior). Minimální stupeň vzdělání je CCI-IJ (Critical Communication Infrastructure- Installer Junior).

Dodavatelé prvků a materiálů KKI
předávají informace o nových materiálech a řešeních pro KKI členům aliance. Vytváří vazbu mezi aliancí a výrobci. Dle možností předávají nově vyvinutá řešení k ověření funkčnosti a vlastností. Reagují na požadavky členů aliance ve směřování dalšího vývoje a využívají zpětné vazby od členů aliance pro další vývoj.

Uživatelé KKI, ostatní uživatelé, bezpečnostní složky a složky IZS
Vytváří základní zpětnou vazbu mezi reálným provozem a aliancí. Přenáší informace o zkušenostech s provozem jednotlivých řešení směrem k alianci. Dále přináší náměty, návrhy a požadavky na potřebnou úpravu těchto řešení případně požadavky na další vývoj.   Zajištují cestou aliance pravidelné vzdělávání svých pracovníků v oboru KKI.